Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
5 tips om het hoofd koel te houden in een houten bijgebouw van Woodproject

5 tips om het hoofd koel te houden in een houten bijgebouw van Woodproject

Lekker warm in de winter, maar vooral ook koel in de zomer, zo hoort een bijgebouw te zijn. Vooral nu, wanneer de zon zich maximaal laat zien, is het behouden van een koele en comfortabele omgeving in je houten bijgebouw, zoals een poolhouse, woonuitbreiding, tuinkamer of veranda van Woodproject, extra belangrijk. Wij geven je 5 tips om in alle weersomstandigheden het hoofd koel te houden.

1. Voorzie zonwering

Installeer zonwering, zoals zonneschermen, gordijnen of jaloezieën, om direct zonlicht te blokkeren en de warmteoverdracht te verminderen. Dit helpt de temperatuur in je bijgebouw te verlagen en vermindert het binnendringen van overmatige warmte.

2. Gezonde verluchting met schuiframen

Zorg voor voldoende ventilatie in je houten bijgebouw. Zet bij voorkeur de schuiframen (en deuren) wagenwijd open om een maximale natuurlijke luchtdoorstroming te bevorderen. Zo kan je steeds rekenen op een gezonde luchtkwaliteit. Als extra optie kan je er ook nog steeds voor kiezen om een airco in je bijgebouw te installeren.

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor ramen met UV-glas. Deze ramen beschermen jou en je interieur niet enkel tegen schadelijke UV-stralen, ze zijn ook ontwikkeld om overmatige hitte te vermijden en wordt je bijgebouw in de zomer geen bloedhete bakoven.

3. Terrasoverkapping: esthetisch, gezellig & praktisch

Toegegeven, een terrasoverkapping zorgt voor een esthetisch toegevoegde waarde van je bijgebouw en is een leuke optie om een gezellige, extra buitenruimte te creëren. Naast deze twee troeven zorgt een terrasoverkapping uiteraard ook voor extra schaduw, zowel op je terras als binnenin je bijgebouw. Zeker op warme zomerdagen, met intense UV-straling, is dit een welgekomen bescherming tegen overmatige blootstelling aan de zon.

4. Elektriciteit als sleutel tot extra afkoeling

We horen je al denken, hoe helpt elektriciteit tegen warme zomerdagen? Wel, om te kunnen genieten van gekoelde drankjes en snacks plaats je best een koelkast in je bijgebouw en daarvoor heb je elektriciteit nodig. Handig toch! Een stopcontact heb je immers nooit te veel.

5. Leef en eet maximaal buiten

Wat dacht je van een knappe buitenkeuken of cozy lounge als het je binnen echt te heet wordt? Geniet zo maximaal van het buitenleven en voorzie jezelf van een goede portie vitamine D. Ook ’s avonds is het buiten heerlijk vertoeven na een lange, warme zomerdag. Nodig vrienden uit voor een gezellig etentje en vermijd vuile voeten en extra rommel in je huis.

Extra tip: Schaduwrijk groen

Plant bomen, struiken of klimplanten rondom je bijgebouw en creëer hiermee natuurlijke schaduw. De bladeren van de planten zullen helpen om direct zonlicht te blokkeren en de omgevingstemperatuur te verlagen. Als dat geen verkwikkende troef is én het zet je bijgebouw ook nog eens in een prachtig, natuurlijk decor.

Ook nood aan afkoeling? Kom langs in onze showroom voor meer informatie en geniet binnenkort in alle comfort van jouw eigen houten bijgebouw, poolhouse of woonuitbreiding.