Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Ja, Woodproject maakt ook “veranda’s”

Ja, Woodproject maakt ook “veranda’s”

Woonuitbreiding, tuinkamer, veranda, … door het bos vol verschillende termen zie je vaak de bomen van verschil niet meer. Hoewel de termen woonuitbreiding, tuinkamer en veranda soms door elkaar worden gebruikt, verwijzen ze naar verschillende structuren die aan je woning kunnen worden toegevoegd. Begrijp jij het verschil nog? Wij leggen het graag voor je uit.

Woonuitbreiding: Creëer naadloos extra binnenruimte

Wat is een woonuitbreiding? Een woonuitbreiding is een structurele toevoeging aan een bestaande woning, waarmee de woonruimte wordt vergroot. Er wordt vaak voor een woonuitbreiding gekozen omwille van verschillende doeleinden, zoals het creëren van een leefkeuken, extra slaapkamers, een kantoorruimte, een speelkamer of een uitgebreide woonkamer. Daarnaast wordt een woonuitbreiding meestal volledig in het oorspronkelijke huis geïntegreerd en passen de muren, ramen en het dak volledig bij de rest van de woning. Kortom, met een woonuitbreiding wordt er op een naadloze manier extra binnenruimte gecreëerd die een onderdeel vormt van het hoofdgebouw.

Tuinkamer: Binnen buitengewoon genieten van je tuin

Wat is een tuinkamer? Ook een tuinkamer is een structurele toevoeging aan een woning, maar legt meer de nadruk op het genieten van de aanpalende buitenruimte. Deze ruimte is ontworpen om je het gevoel te geven dat je buiten vertoeft, terwijl je toch beschermd bent tegen alle mogelijke weersomstandigheden. Een belangrijk verschil met een woonuitbreiding is dat een tuinkamer volledig los staat van je woning. Om optimaal gebruik te maken van het natuurlijke licht en te genieten van een panoramisch uitzicht op de tuin beschikken tuinkamers doorgaans over veel ramen en glazen wanden. Op deze manier kan een tuinkamer zowel dienst doen als serre, eetkamer of als ontspanningsruimte. Zo ervaar je elk seizoen van op de eerste rij en geniet je het hele jaar door van de prachtige natuur.

Veranda: Het verschil zit ‘m in de lichtstraat

Wat is een veranda? Het verschil tussen een veranda en een tuinkamer of woonuitbreiding is de lichtstraat in het dak. Bij Woodproject is een veranda m.a.w. een woonuitbreiding met een geïntegreerde lichtstraat. Op deze manier kan het zon- of daglicht ook van bovenaf maximaal de ruimte bereiken. Een veranda is vaak bedoeld om een overgangsgebied te creëren tussen een woning en de aanpalende tuin. Het vormt de ideale plek om te ontspannen, af te spreken met vrienden of te genieten van het uitzicht op je tuin. Als het gaat om het creëren van een prachtige buitenruimte waar je kunt ontspannen en in alle comfort genieten van je tuin, is een veranda van Woodproject de perfecte aanvulling op je huis.

Je nieuwe veranda vind je bij Woodproject

Of je nu gaat voor een woonuitbreiding, tuinkamer of veranda, bij Woodproject wordt elk droomproject realiteit. Wil je een klassieke of moderne veranda? Plaats je wel of geen zonwering in je veranda? En wat kost een veranda? Kom langs in onze showroom voor meer informatie, ontdek alle mogelijkheden en geniet nog voor de zomer van je eigen veranda of woonuitbreiding.