Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Woodproject x Omniplex, leverancier van duurzaam hout
MATERIALEN

Het verhaal van Omniplex, leverancier van duurzaam hout

Van kleine tot grote projecten, van een eenvoudige tuinberging of carport tot de meest luxueuze poolhouse ... bij Woodproject gebruiken we voor elke realisatie op maat enkel duurzame houtsoorten uit verantwoord bosbeheer. Daarvoor rekenen we op Omniplex, een houtverwerkend bedrijf uit Harelbeke dat veel belang hecht aan milieuvriendelijk hout.

“Woodproject is een kwaliteitsbewuste klant die ecologisch hout naar waarde schat.” - Philip Vlieghe, hoofdaandeelhouder Omniplex

Woodproject en Omniplex delen ecologische visie

Duurzaam bosbeheer is volgens Philip Vlieghe, hoofdaandeelhouder van Omniplex, één van de belangrijkste doelstellingen van de onderneming. “Als houtimporteur werken we mee aan het duurzaam beheer van onze bosrijkdommen. We voeren enkel gecertificeerd hout in en bieden onze klanten zo een ecologisch verantwoord product.” Een filosofie waar ook Woodproject achter staat. “Die houtsoorten zijn niet enkel milieuvriendelijk, ze vormen ook de garantie op een zeer lange levensduur met een minimum aan onderhoud.”

Gestructureerde samenwerking resulteert in tevreden klanten

Dat de samenwerking tussen Woodproject en Omniplex vlot verloopt, kan Philip alleen maar beamen. “De aankoopdienst staat dagelijks of wekelijks in contact met onze vertegenwoordiger. Maar ook medebestuurder Vincent Vankeirsbilck en ikzelf volgen contracten voor grotere stockvolumes of leveringen op. Stockartikelen leveren we binnen de 48 uur, niet-standaardartikelen in een termijn van 1 à 2 weken.” Het is dankzij die gestructureerde leveringsvoorwaarden dat Woodproject klanten op hun wenken kan bedienen.

Kwaliteitsbewust en innovatief ondernemen

Met een gerichte aanpak waarbij kwaliteit, keuze en maatwerk centraal staan, groeide Woodproject uit tot een van de belangrijkste spelers in de markt van houten tuinconstructies (tuinhuizen, poolhouses, carports, tuinafsluitingen en meer). “Woodproject is een strenge en kwaliteitsbewuste klant die zeer prijsbewust en ecologisch omgaat met haar houtproducten.” Philip Vlieghe zegt ook enorm trots te zijn op het feit dat Omniplex levert aan ‘een innovatief bedrijf dat zich onderscheidt van de meeste fabrikanten in de sector’. Daarmee doelt hij onder andere op de keuze voor niet-standaardartikelen zoals padoek, thermo vuren en thermo ayous, met daarbovenop de gloednieuwe Woodproject-vestiging met overdekte toonzaal. “Uitzonderlijk in de sector. Terwijl de meeste bedrijven focussen op vuren- en grenenhout, gaat Woodproject een stapje verder. Daardoor creëert dit bedrijf een absolute meerwaarde voor haar klanten en kan het ook een volledig afgewerkt product leveren waarbij zelfs nutsleidingen of betonnen sokkels voorzien worden.”

Keuze uit een ruim assortiment houtsoorten

Omniplex levert vooral half- tot volledig afgewerkte geschaafde houtsoorten die onmiddellijk verwerkt worden in eindproducten zoals poolhouses, gevelbekleding en tuinbergingen. Alle hout draagt een FSC- of PEFC-certificering waarbij de herkomst van goed beheerde bebossing gegarandeerd is.

Over Omniplex

Omniplex verhandelt jaarlijks meer dan 100.000 m3 hout aan tevreden klanten en leveranciers. Een milieuvriendelijke aanpak op vlak van houtverwerking is de belangrijkste doelstelling van de onderneming. Daarom koopt deze onderneming grote volumes met eco-certificaat aan en ontwikkelde ze een transparante werkwijze waarbij het gecertificeerde hout altijd getraceerd kan worden.

www.omniplex.be

Ontdek onze brochure

 

Droom je van een bijgebouw? Ontdek de vele mogelijkheden en neem een kijkje in onze brochure voor meer inspiratie en specificaties. 

Download hier onze brochure

Vul hieronder je gegevens in.

Ik maak graag een vrijblijvende afspraak voor een
Constructie te plaatsen bij
Slechts één bestand.
8 MB limiet.
Toegestane types: jpg, jpeg, png, pdf, pdfx.
Ik accepteer de privacy policy.