Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoe bescherm ik mijn houten bijgebouw tegen weer en wind?
FAQ

Hoe bescherm ik mijn houten bijgebouw tegen weer en wind?

Je houten bijgebouw, woonuitbreiding, poolhouse of carport krijgt het hard te verduren in de winter. Regen, wind en vrieskou tasten het hout aan. Gevolg? Vroegtijdige veroudering, slijtage of zelf verrotting. Met een paar kleine voorzorgen voorkom je nochtans aantasting van je houtconstructie door de natuurelementen. Enkele tips om het hout te behandelen.

Blootstelling aan externe factoren

Hout blijft een mooi, natuurlijk materiaal, maar zonder bescherming raakt het snel aangetast. Perfecte illustratie is een bos. De natuur recycleert of verteert oud hout onder invloed van vocht, schimmels, zon en insecten. Daarom zorg je best voor een extra houtbescherming als je graag lang van je houten bijgebouw, woonuitbreiding, poolhouse of carport geniet.

Kies duurzaam hout en behandel het preventief

Hoe bescherm je nu je hout tegen vroegtijdige veroudering?

 1. Kies een duurzame houtsoort buiten. De duurzaamheid van het hout hangt af van de houtsoort. Er zijn vijf categorieën, van heel resistent tot uitgesproken kwetsbaar.
 2. Behandel je hout. Je vindt heel wat effectieve middelen op de markt vandaag de dag. Beits bijvoorbeeld, een doorzichtig product dat in het hout dringt en voor een goede bescherming zorgt. Om de twee jaar breng je best een nieuwe laag aan. De houtstructuur blijft trouwens altijd zichtbaar.

Nanodry: impregneermiddel voor onbehandeld hout, composiethout en Thermowood

Nanodry is een oplosmiddel met kleine nanometer-partikels dat het hout beschermt. Het dringt in het houtoppervlak en vormt een duurzame en beschermende coating voor je houten bijgebouw. Dit product bemoeilijkt de aanhechting van mossen en algen waardoor anti-slipeigenschappen behouden blijven.

Voordelen van Nanodry?

 • Sterk waterafstotend: water parelt van het oppervlak
 • Betere weerstand tegen vuil, water en olie
 • Snel en makkelijk aan te brengen
 • Vergemakkelijkt het reinigen en onderhouden van het houten bijgebouw
 • Maakt geen vlekken
 • Ongevaarlijk voor glas, buitenschrijnwerk, …
 • Beschermt tegen UV-straling, schimmels, algen en mos
 • Onzichtbare beschermingslaag: glanst niet en heeft geen vet effect

Welk hout gebruikt Woodproject?

Wist je dat Woodproject enkel met héél duurzame houtsoorten werkt uit categorie 1? Dat wil zeggen dat je houten bijgebouw, woonuitbreiding, poolhouse of carport in feite geen onderhoud nodig heeft en we je 20 jaar garantie bieden. Het hout mooier houden kan uiteraard wel met Nanodry.

Wens je jouw houten bijgebouw te behandelen? Bij Woodproject kan je terecht voor de aankoop van het impregneermiddel Nanodry.

 • Nanodry 1 liter: € 34,25 incl btw
 • Nanodry 5 liter: € 134,50 incl btw (= € 26,90 per liter)

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Ontdek onze brochure

 

Droom je van een bijgebouw? Ontdek de vele mogelijkheden en neem een kijkje in onze brochure voor meer inspiratie en specificaties. 

Download hier onze brochure

Vul hieronder je gegevens in.

Ik maak graag een vrijblijvende afspraak voor een
Constructie te plaatsen bij
Slechts één bestand.
8 MB limiet.
Toegestane types: jpg, jpeg, png, pdf, pdfx.
Ik accepteer de privacy policy.