Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Carport in hout: meer dan een overkapping voor je wagen

Carport in hout: meer dan een overkapping voor je wagen

Een houten carport is niet alleen een praktische oplossing om je wagen te beschermen tegen weer en wind, je kan deze ook gebruiken als multifunctionele buitenruimte. Heb je er al eens aan gedacht om je carport om te toveren tot dansvloer? Of zou je je kids hierin naar hartenlust laten ravotten? Haal het maximale uit je carport met deze tips.

1. Relax in je houten carport

Wie dacht dat een carport enkel bedoeld was om je auto in te parkeren, heeft het goed mis. Even zin in een andere functionaliteit? Auto wegzetten en loungebank in de plaats! Met wat tuinmeubels, een hangmat, planten, decoratie en sfeerverlichting tover je jouw houten carport in een handomdraai om tot gezellige zithoek. Zo is het niet enkel de ideale plek voor je wagen, maar ook voor jezelf om alleen, met familie of met vrienden te ontspannen of genieten van quality time.

2. Een houten carport als overdekt terras

Zomer in het land, maar wil jij er niet uitzien als een gekookte kreeft? Zoek dan de schaduw op van je carport. Deze kan probleemloos dienst doen als overdekt terras. Of wil je een extra buitenruimte creëren? Die barbecues waren nog nooit zo gezellig, ongeacht het weer. Ook dankzij je houten carport geniet je voortaan het hele jaar door van het buitenleven.

3. Van carport tot hobby- of werkruimte

Wil je graag een aparte ruimte om je in alle rust te focussen op je hobby of werk? Voeg een tafel, stoelen, werkbank, opbergkasten en/of verlichting toe en je kan je comfortabel settelen. Dankzij de open constructie van je carport heb je extra veel frisse lucht en kan je jezelf voortaan nog beter focussen. Kriebelen je groene vingers, moeten er dringend kleine klusjes worden uitgevoerd, schreeuwt de innerlijke Picasso in jezelf het uit of staat je de ene Teams-vergadering na de andere te wachten, jouw carport is de ideale werkplek.

4. Niets zo functioneel als een houten carport met berging of bijgebouw

Een houten carport, het is een esthetisch pareltje om je wagen te beschermen, maar wil je meer? Overweeg dan een carport met geïntegreerde berging of geïntegreerd bijgebouw. Deze slimme constructie is een veelzijdige toevoeging aan je tuin. Zo heb je een extra ruimte voor het opbergen van fietsen, tuinbenodigdheden en gereedschap en zijn deze spullen beter beschermd tegen diefstal. Een geïntegreerd bijgebouw is daarnaast een makkelijke extra plek om je gasten te ontvangen of zelf te genieten van het outdoor leven.

5. Carport take over: speelparadijs voor kinderen

Kinderen in huis? Dan kan een houten carport zeker dienen als veilig, overdekt speelparadijs, beschermd tegen zon en regen. Installeer een schommel, glijbaan of klimmuur voor extra fun. Liever iets minder avontuurlijk? Dan zorgt het maken van rommel in je carport voortaan voor een kleinere hartverzakking dan wanneer je binnenkomt in een ontplofte woonkamer.

Zoals je ziet, er zit meer in een houten carport dan alleen een auto. Maar wat kost dat nu, een houten carport? Prijzen variëren afhankelijk van het ontwerp, de grootte, de gekozen houtsoort en alle extra opties.

Wil je een op maat gemaakt houten carport bouwen? Bij Woodproject helpen we je graag om jouw droomproject te realiseren. Creëer je eigen, veelzijdige buitenruimte, met of zonder berging en bijgebouw. Contacteer ons voor meer informatie en bezoek onze showroom.