Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Alle voordelen van een plat dak

Alle voordelen van een plat dak

Bij het realiseren van het perfect bijgebouw of poolhouse gaan we graag een stapje verder of in dit geval hoger. Letterlijk, want naast de houtsoort, denk je best ook al na over het gewenste dak. Meer dan 90% van onze bijgebouwen beschikken over een plat dak. Dat cijfer ligt niet voor niets zo hoog en wij vertellen je hieronder waarom.

Optimale ruimtebenutting

De keuze voor een plat dak zorgt voor meer plaats. Hoe dat kan? Aangezien er geen schuine dakhellingen zijn, maximaliseert een plat dak de binnenruimte van je bijgebouw en kan je de volledige oppervlakte van het dak gebruiken voor bijvoorbeeld een dakterras, zonnepanelen, bepaalde technische installaties of als groendak. Zo heb je dankzij een plat dak dubbel zo veel plezier én plaats. 

Makkelijk en veiliger onderhoud

(Kleine) herstelling nodig aan het dak van je bijgebouw? Een bijgebouw met een plat dak is een stuk makkelijker toegankelijk voor nodig onderhoud of eventuele reparaties. De personen in kwestie kunnen zich veiliger op het dak bewegen dan bij een hellend dak en zo sneller en efficiënter te werk gaan. Veiliger werken, sneller werken en zo ook kosten besparen. Ideaal, toch?

Energie-efficiënt

Kies je voor een plat dak, dan ontstaat samen met je bijgebouw, woonuitbreiding of poolhouse ook meteen de perfecte plek voor het plaatsen van zonnepanelen. Zo wordt je bijgebouw een stuk energie-efficiënter en bespaar je op termijn een flink stuk op je energiefactuur.

Kostenbesparend

Naast het besparen op je energiefactuur door het eventueel plaatsen van zonnepanelen is het plaatsen van een plat dak doorgaans een stuk goedkoper dan het realiseren van een hellend dak. Een plat dak is makkelijker te bouwen, de constructie gaat een stuk sneller en zorgt voor lagere bouwkosten dan wanneer je kiest voor een hellend dak.

Esthetische flexibiliteit

Val je in zwijm voor een modern en minimalistisch ontwerp van je bijgebouw, woonuitbreiding of poolhouse? Dan moet je project zeker over een plat dak beschikken. Platte daken bieden meer ontwerpmogelijkheden en geven meteen een zeer strakke en frisse uitstraling aan je bijgebouw. Dankzij deze minimalistische uitstraling is een bijgebouw met plat dak zeer makkelijk te integreren in bestaande constructies en kan het volledig aansluiten bij je huidige woning, alsof het er altijd al heeft gestaan. 

Minder administratieve rompslomp

Kiezen voor een plat dak kan de administratieve rompslomp verminderen. Met een plat dak zal je minder snel de maximale toegestane bouwhoogte zonder vergunning overschrijden, wat zorgt voor een minder grote administratieve last. Raadpleeg steeds de bevoegde instanties voor meer informatie over de nodige vergunningen.

Ben je op zoek naar een bijgebouw, woonuitbreiding, poolhouse, carport of garage? En wil je behoren tot de 90% van de Woodproject-klanten? Aarzel niet en kom langs in onze showroom om je woondroom te bespreken.