Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Woodproject - 5 voordelen van houtskeletbouw versus traditionele bouw
FAQ

5 voordelen van houtskeletbouw versus traditionele bouw

Een houten woonuitbreiding, bijgebouw, poolhouse, carport of garage, je droomt ongetwijfeld al langere tijd over het perfecte plaatje. Wat de stijl van je bijgebouw of woonuitbreiding ook moet zijn, dit kan volledig worden afgestemd op jouw wensen. De buitenkant moet er esthetisch aantrekkelijk uitzien, maar heb je al eens nagedacht over de basis van je bijgebouw? Ga je voor houtskeletbouw of een traditionele bouw? Wij zetten hieronder 5 voordelen van houtskeletbouw voor je op een rij.

1. Flexibiliteit

Kiezen voor houtskeletbouw betekent meer architecturale vrijheid. Of je nu een strak, modern bijgebouw wilt realiseren of toch liever een landelijke stijl verkiest, het uiterlijk van je droomproject bepaal je helemaal zelf.

Daarnaast is een bijgebouw met houtskelet makkelijker aanpasbaar dan een gebouw met stenen muren. In een houten bijgebouw zijn de leidingen immers niet onbereikbaar, maar netjes weggewerkt in de vrije ruimte achter de houten, demontabele wanden.

2. Snelle bouwtijd

Houtskeletbouw heeft een aanzienlijk snellere bouwtijd in vergelijking met een traditionele bouwmethode. Ons ervaren team bereidt alle netjes voor in ons atelier en monteert jouw bijgebouw snel en efficiënt ter plaatse. Zo hoef je bijvoorbeeld geen rekening te houden met de droogtijd van mortel en zorgt de constructie automatisch voor een vlotte plaatsing. Kleinere projecten zijn al geplaatst en afgewerkt in één dag, andere projecten kunnen dan weer volledig worden opgeleverd in slechts verschillende dagen of enkele weken.

3. Beter voor het milieu

Hout is van nature een ecologisch, milieuvriendelijk en duurzaam bouwmateriaal met het uniek vermogen om CO2 op te slaan. Bij de productie en verwerking van hout wordt daarnaast minder CO2 uitgestoten en is er een lager energieverbruik dan voor traditionele bouwmaterialen. De constructie van een bijgebouw met een houtskelet heeft op deze manier dus een kleinere impact op het klimaat dan traditionele bouwmethodes.

4. Duurzaam

Hout heeft minstens een even lange levensduur als een traditionele bouw. Om je houten bijgebouw, woonuitbreiding, poolhouse, carport of garage een lange levensduur te garanderen, maakt Woodproject uitsluitend gebruik van de meest duurzame houtsoorten met een gemiddelde levensduur van meer dan 25 jaar.

5. Energiezuinig

Een bijgebouw met houtskeletbouw is zeer goed geïsoleerd en bijgevolg gemakkelijker om te verwarmen. In tegenstelling tot een woning van steen, gaat er minder warmte verloren aan het verwarmen van de muren en heeft je bijgebouw ook minder tijd nodig om op te warmen. Houtskeletbouw zorgt zo voor een hogere isolatiewaarde, een hoger comfort en minder energieverbruik. Op deze manier blijft je CO2-uitstoot en ecologische voetafdruk beperkt.

Let wel, in de zomermaanden kan een bijgebouw in houtskeletbouw sneller opwarmen, maar met voldoende ventilatie en geschikte zonwering is dit eenvoudig opgelost. Mits de juiste voorzieningen is er niet meer opwarming dan bij een traditionele bouw.

Benieuw naar hoe Woodproject deze voordelen vertaalt naar jouw droomproject? Kom deze en andere voordelen ontdekken in onze showroom of maak een afspraak voor een gratis plaatsbezoek bij je thuis. 

 

Vul hieronder je gegevens in.

Ik maak graag een vrijblijvende afspraak voor een
Constructie te plaatsen bij
Slechts één bestand.
8 MB limiet.
Toegestane types: jpg, jpeg, png, pdf, pdfx.
Ik accepteer de privacy policy.

Ontdek onze brochure

 

Droom je van een bijgebouw? Ontdek de vele mogelijkheden en neem een kijkje in onze brochure voor meer inspiratie en specificaties. 

Download hier onze brochure