Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
5 tips bij het plaatsen van een houten bijgebouw
FAQ

5 tips bij het plaatsen van een houten bijgebouw

Bouwen, het zorgt vaak voor heel wat keuzestress en bezorgdheden. Om je te helpen met enkele belangrijke overwegingen bij het plaatsen van het houten bijgebouw van je dromen, geven wij je graag 5 tips

1. Waarvoor ga je jouw houten bijgebouw gebruiken?

Goed begonnen, is half gewonnen. Begin daarom met jezelf af te vragen waarvoor je jouw nieuw bijgebouw gaat gebruiken. Zorgt je project voor een volwaardige, extra leefruimte? Beschouw dit als je eigen huis en vergeet de isolatie niet. Een verwarming, geïntegreerde vloerverwarming of zelfs een gezellige houtkachel brengt het buitenleven ook tijdens de koudere maanden bij je binnen. Wil je in je houten bijgebouw vrienden uitnodigen? Voorzie dan zeker elektriciteit. Of wil je een buitenkeuken? Vergeet dan de wateraansluiting niet te voorzien. Denk ook eens aan een toilet. Dit kan zeer handig zijn wanneer je gasten bij je thuis ontvangt en zorgt voor heel wat minder heen en weer geloop in je woning. Een extra, geïntegreerde opbergruimte is eveneens een praktische toevoeging.

2. Welke bouwstijl verkies je?

Naast de talloze praktische oplossingen is het bepalen van de stijl van je houten bijgebouw een belangrijk gegeven. Een project dat volledig is geïntegreerd in de stijl van je woning en past in je tuinlandschap geeft het geheel extra waarde. Niet enkel financieel, maar ook esthetisch is het een verlengstuk van je woning.

Hoe moet je project er precies uitzien? Hou je van een klassieke look, dat trekken we deze stijl zowel vanbinnen als vanbuiten probleemloos door. Of ben je meer fan van een strak, modern bijgebouw? Ingewerkte deuren zorgen voor een egale look en zwarte aluminium ramen maken het geheel nog wat strakker. Kortom, Woodproject realiseert elk project in eender welke stijl en laat het naadloos aansluiten op je huidige woning en tuin. Wist je trouwens dat wij bij Woodproject een 3D tekening van jouw project maken? Op basis van jouw input ontwerpen we een 3D tekening. Dit ontwerp zorgt ervoor dat je jezelf het eindresultaat makkelijker kan voorstellen.

3. Welke materialen gebruik je het best?

De materiaalkeuze geeft je project een unieke uitstraling. Bij Woodproject behoren alle houtsoorten tot de hoogste duurzaamheidsklasse. Dit betekent dat ons hout zeer duurzaam is en een gemiddelde levensduur van meer dan 25 jaar heeft. Ons aanbod houtsoorten bestaat uit thermowood grenen, (zwart gelakte) padoek, thermowood ayous, afzelia, afrormosia, ceder, eik en ipé. Naast onze houtsoorten kun je voor de gevelbekleding ook kiezen voor crepi, trespa en rockpanel. Qua dakbedekking is afwerking mogelijk in EPDM, tegelpannen of riet mogelijk. Welke materialen je ook verkiest, wij garanderen je een kwalitatief project.

4. Wat met de oriëntering op het perceel?

Heb je al eens stilgestaan met hoe je project op het perceel wordt georiënteerd? Het heeft namelijk een belangrijke impact op het bouwproces. Is je bijgebouw zuidwaarts georiënteerd? Dan is het belangrijk om voldoende afkoelmogelijkheden te voorzien. Bij te hoge temperaturen zet je in de zomer best je schuifdeuren wagenwijd open. De ramen van Sunflex kunnen bijvoorbeeld probleemloos helemaal open. Vergeet ook niet te denken aan het toevoegen van screens om op warme zomerdagen voor voldoende schaduw en afkoeling te zorgen. Tijdens de winter houd je de warmte beter binnen en geniet je achter glas van een heerlijk, warm zonnetje.

5. Heb ik een bouwvergunning en architect nodig?

Voor kleinere bouwwerken is er niet steeds een omgevingsvergunning vereist. Voor kleine werken die een maximale oppervlakte van 40 vierkante meter omvatten en maximaal 4,5 m hoog zijn, geldt er enkel een meldingsplicht. Een belangrijke kanttekening hierbij is dat eerder geplaatste bouwwerken ook in de totaalberekening van deze 40 vierkante meter worden meegeteld, maar ook een overdekt terras behoort tot de 40 vierkante meter.  

Heb je een architect nodig bij het plaatsen van een bijgebouw? Een architect is niet nodig wanneer je bent vrijgesteld van een meldings- of vergunningsplicht. Wanneer een melding of vergunning wel nodig is, is de medewerking van een architect wel vereist. Meer informatie vind je hier.  

Opgelet: Bouwplannen zorgeloos realiseren doe je niet onvoorbereid. Stel jezelf o.a. de volgende vragen: Wat is de afstand van buren, de maximale toegestane bouwhoogte en de bouwafstand ten opzichte van de rooilijn? Ga steeds langs bij je gemeente voor specifiek op jou van toepassing zijnde informatie. Het is immers mogelijk dat provinciale of gemeentelijke stedenbouwkundige verordeningen voor een meldingsplichtige handeling toch een vergunningsplicht invoeren.

Bouw zonder stress dankzij Woodproject. Bij alle bovenstaande vragen staat ons team je met raad en daad bij en adviseren wij je de voor jou meest geschikte keuze. Kom langs in onze showroom in Menen en ontdek de vele mogelijkheden of maak een afspraak voor een gratis plaatsbezoek bij je thuis.

Vul hieronder je gegevens in.

Ik maak graag een vrijblijvende afspraak voor een
Constructie te plaatsen bij
Slechts één bestand.
8 MB limiet.
Toegestane types: jpg, jpeg, png, pdf, pdfx.
Ik accepteer de privacy policy.

Ontdek onze brochure

 

Droom je van een bijgebouw? Ontdek de vele mogelijkheden en neem een kijkje in onze brochure voor meer inspiratie en specificaties. 

Download hier onze brochure