Houten tuinhuizen

Een houten tuinhuis is een duurzame, onderhoudsvriendelijke blikvanger in je tuin. Op zonnige dagen is het de ideale plek om te genieten van het buitenleven en tijdens koudere maanden berg je er makkelijk tuingereedschap en andere spullen op. Van cottage met lounge tot strak modern met schuifdeuren, de mogelijkheden op vlak van stijlen, houtsoorten en prijzen zijn eindeloos!

Stijlen en houtsoorten voor tuinhuizen

Wil je genieten van een gezellig plekje in je tuin, dan creëert Woodproject uit de meest kwalitatieve houtsoorten een tuinhuis op maat van jouw stijl, behoefte en budget.

Welke stijl van tuinhuis kies je?

Strak modern

Hou je van strakke lijnen en een hedendaags design? Dan is een houten tuinhuis met een minimalistische look de beste keuze. Kies voor een uitvoering met plat dak, glazen schuifdeuren of loungeruimte en geef je tuin in combinatie met de charme van het hout een warme uitstraling. 

Cottage of landelijk

Cottage of landelijke tuinhuizen ademen de sfeer van het Britse platteland: dubbele deuren met ronde venstertjes, afwerkingen met verfijnde details en de typische daken stralen een gezellige authenticiteit uit. Of combineer met hedendaagse elementen en creëer een exclusief tuinhuis op maat.

Klassiek tuinhuis

Ook een traditioneel tuinhuis in een hedendaags jasje is nog steeds populair. Deze klassieke schoonheid met zadel- of piramidedak, horizontale of verticale lattenafwerking en karaktervolle ramen en deuren passen bij elke woningstijl en geven een tijdloze look.

Tuinhuis met overkapping

Een houten tuinhuis met overkapping is de ideale oplossing wanneer je bovenop een afgesloten bergruimte ook een plekje wilt om het hele jaar door van de buitenlucht te genieten. Kies uit overkappingen in verschillende modellen, uitvoeringen en houtsoorten.

Tuinhuis met carport

Je kan ook kiezen voor een tuinhuis met carport, zowel als losstaand of als aanbouwmodel. Niet alleen je wagen staat droog en beschermd, maar je profiteert ook van extra opbergingsmogelijkheden voor tuingereedschap, fietsen of tuinmeubilair.

Houtsoorten voor tuinhuizen

Ga je voor padoek, thermowood, iroko of eik? Woodproject biedt een ruime keuze in diverse houtsoorten van de beste kwaliteit, elk met een eigen nerftekening en een unieke kleur. Zo kies je een tuinhuis volledig op maat.

3 voordelen van een houten tuinhuis

1. Handige opbergplaats

Maak van je tuinhuis een praktische ruimte en berg er je tuinmeubelen, (tuin)gereedschap en fietsen veilig op. Niet alleen verleng je de levensduur van je materiaal door het te beschermen tegen regen, hagel of sneeuw, maar zo heb je ook alles bij de hand wanneer je in de tuin wilt werken.

2. Extra zitruimte in je tuin

Met een tuinhuis met terras of overkapping heb je extra zitruimte waar je langer van je tuin kan genieten. Omdat de warmte langer onder het dak van het tuinhuis blijft hangen, is het er ook heerlijk vertoeven tijdens de koudere maanden van het jaar. Of wat dacht je van een gezellige plek voor het uitoefenen van je hobby?

3. Natuurlijke uitstraling

Een houten tuinhuis oogt natuurlijker en geeft je tuin een warme, gezellige uitstraling. Het is wind- en waterdicht en je kan het zelfs van verwarming en isolatie voorzien om deze extra ruimte ook tijdens de wintermaanden te gebruiken.

Zijn er voorbereidende afbraak- of betonwerken nodig? Net als de elektriciteitsvoorzieningen, vloerwerken, beglazing en afwerking van ramen en deuren? Woodproject voert alle werken voor je uit. Zo geniet je meteen van alle comfort van je houten tuinhuis.

Meer info, prijzen of gedetailleerde offerte?

Contacteer ons