Houten carports

Steeds meer mensen kiezen voor een houten carport als alternatief voor een garage. Niet onlogisch, een carport beschermt je wagen even goed tegen koude of hitte en het is een stuk goedkoper dan een garage. Je hebt geen beperkingen op vlak van stijl en ook de keuzemogelijkheden uit verschillende houtsoorten zijn vrijwel eindeloos. Kies een houten carport op maat van jouw stijl, budget en behoefte.

Stijlen en houtsoorten voor houten carports

Ben je op zoek naar een tijdloze en kwalitatieve carport? Woodproject zorgt er altijd voor dat de stijl van je houten carport in harmonie is met de architectuur van je woning.

Welke carport kies je?

  • Vrijstaande carport: Heb je voldoende plaats naast je woning of wil je de verloren ruimte rond je huis optimaal benutten? Dan is een vrijstaande carport een goede keuze. Van modern tot landelijk of klassiek, qua stijl en design kan je alle kanten uit.
  • Aangebouwde carport: Een houten carport tegen de gevel biedt als grote voordeel dat je nooit door de regen hoeft. Op voorwaarde dat de carport boven de deur naar je woning geplaatst wordt, natuurlijk. Is de carport niet hoger dan 4 meter, dan heb je zelfs geen vergunning nodig.
  • Carport met berging: Niet alleen je auto staat beschermd, ook fietsen of tuingereedschap zet je makkelijk weg in de extra bergruimte. Garage en tuinhuis zijn overbodig, je bespaart niet alleen op woonruimte, maar je geniet ook van een opgeruimde en open tuin.

Houtsoorten voor je carport

Twijfel je tussen een houten of aluminium carport? In tegenstelling tot aluminium oogt een houten carport dankzij de open houten constructie nooit zwaar en geeft het je woning een warme look. Je hebt de keuze uit verschillende, kwalitatieve houtsoorten. Van padoek tot ceder ... we geven je graag advies bij de beste keuze voor jouw project.

5 redenen om te kiezen voor een carport

  1. Bescherm je wagen, zelfs met een open structuur! Dankzij de luchtcirculatie krijgt condens geen kans en verkleint het risico op roest. In de winter blijft je auto bovendien ijsvrij en in de zomer heb je geen last van oververhitting.
  2. Een carport is goedkoper dan een garage, je hebt namelijk geen kosten van vloeren, muren, elektriciteit, ramen, deuren, een poort ...
  3. Een carport vult perfect de verloren ruimte rondom je huis, meestal de plaats waar een garage niet mag gebouwd worden.
  4. Kies voor een carport met een geïntegreerde afgesloten ruimte en berg ook je fietsen, tuingerief of barbecue veilig op.
  5. Valt je geplande tuinfeest letterlijk in het water? Geen zorgen, je carport is de place to be voor die lekkere barbecue!

Carport bestellen? Enkele praktische tips:

Waar plaats je de carport?
Achter, langs of voor je huis? De plaats van je carport hangt grotendeels af van je wensen, maar een carport aan de achterzijde is in principe de beste optie. Handig als opbergruimte en ideaal om later om te bouwen naar een gezellige loungeruimte met zicht op de tuin.

Hoe groot moet je carport zijn?
Voor één auto heb je gemiddeld 3,6 op 7,2 meter nodig, voor twee wagens is dat 7,2 op 7,2. Wil je de carport ook gebruiken om spullen op te bergen, reken er dan nog extra vierkante meters bij.

Wat zijn de vereisten voor de ondergrond van een carport?
De carport steunt meestal op een betonnen plaat, afhankelijk van het gewicht van de structuur zal deze plaat dikker moeten zijn.

Woodproject verzorgt eventuele afbraak- en betonwerken die nodig zijn voor het plaatsen van je houten carport, net als de elektriciteitsvoorzieningen en vloerwerken. Kies je voor een carport met berging, dan voeren we ook de afwerking van ramen en deuren uit.

Meer info, prijzen of gedetailleerde offerte?

Contacteer ons

Gesloten vanaf 17 juli t.e.m. 16 augustus

Daarna staan onze experten terug 6/7 voor u klaar om u persoonlijk te ontvangen en bij te staan!
Boek je afspraak via 056 29 04 29 of info@woodproject.be
. 
Ook tijdens ons verlof blijft een afspraak boeken mogelijk via mail!