Carport met berging

Wil je jouw wagen, fiets of gereedschap veilig opbergen en beschermen tegen koude of hitte? Dan is een houten garage dé oplossing. Je creëert extra ruimte, het is een stuk goedkoper dan een garage in beton en je hebt geen beperkingen op vlak van stijl en houtsoorten. Vrijstaand of aangebouwd? We denken met je mee over de ideale houten garage op maat van jouw stijl, budget en de beschikbare ruimte.

Of eerder fan van een houten carport als alternatief voor een garage? Niet onlogisch, een carport met berging beschermt je wagen even goed tegen koude of hitte en het is een stuk goedkoper dan een garage. Je hebt geen beperkingen op vlak van stijl en ook de keuzemogelijkheden uit verschillende houtsoorten zijn vrijwel eindeloos. Kies een houten carport op maat van jouw stijl, budget en behoefte.

Stijlen en houtsoorten voor houten carports

Ben je op zoek naar een tijdloze en kwalitatieve carport? Woodproject zorgt er altijd voor dat de stijl van je houten carport in harmonie is met de architectuur van je woning.

Welke carport kies je?

 • Vrijstaande carport: Heb je voldoende plaats naast je woning of wil je de verloren ruimte rond je huis optimaal benutten? Dan is een vrijstaande carport een goede keuze. Van modern tot landelijk of klassiek, qua stijl en design kan je alle kanten uit.
 • Aangebouwde carport: Een houten carport tegen de gevel biedt als grote voordeel dat je nooit door de regen hoeft. Op voorwaarde dat de carport boven de deur naar je woning geplaatst wordt, natuurlijk. Is de carport niet hoger dan 4 meter, dan heb je zelfs geen vergunning nodig.
 • Carport met berging: Niet alleen je auto staat beschermd, ook fietsen of tuingereedschap zet je makkelijk weg in de extra bergruimte. Garage en tuinhuis zijn overbodig, je bespaart niet alleen op woonruimte, maar je geniet ook van een opgeruimde en open tuin.

Houtsoorten voor je carport

Twijfel je tussen een houten of aluminium carport? In tegenstelling tot aluminium oogt een houten carport dankzij de open houten constructie nooit zwaar en geeft het je woning een warme look. Je hebt de keuze uit verschillende, kwalitatieve houtsoorten. Van padoek tot ceder ... we geven je graag advies bij de beste keuze voor jouw project.

5 redenen om te kiezen voor een carport

 1. Bescherm je wagen, zelfs met een open structuur! Dankzij de luchtcirculatie krijgt condens geen kans en verkleint het risico op roest. In de winter blijft je auto bovendien ijsvrij en in de zomer heb je geen last van oververhitting.
 2. Een carport is goedkoper dan een garage, je hebt namelijk geen kosten van vloeren, muren, elektriciteit, ramen, deuren, een poort ...
 3. Een carport vult perfect de verloren ruimte rondom je huis, meestal de plaats waar een garage niet mag gebouwd worden.
 4. Kies voor een carport met een geïntegreerde afgesloten ruimte en berg ook je fietsen, tuingerief of barbecue veilig op.
 5. Valt je geplande tuinfeest letterlijk in het water? Geen zorgen, je carport is de place to be voor die lekkere barbecue!

Carport bestellen? Enkele praktische tips:

Waar plaats je de carport?
Achter, langs of voor je huis? De plaats van je carport hangt grotendeels af van je wensen, maar een carport aan de achterzijde is in principe de beste optie. Handig als opbergruimte en ideaal om later om te bouwen naar een gezellige loungeruimte met zicht op de tuin.

Hoe groot moet je carport zijn?
Voor één auto heb je gemiddeld 3,6 op 7,2 meter nodig, voor twee wagens is dat 7,2 op 7,2. Wil je de carport ook gebruiken om spullen op te bergen, reken er dan nog extra vierkante meters bij.

Wat zijn de vereisten voor de ondergrond van een carport?
De carport steunt meestal op een betonnen plaat, afhankelijk van het gewicht van de structuur zal deze plaat dikker moeten zijn.

Woodproject verzorgt eventuele afbraak- en betonwerken die nodig zijn voor het plaatsen van je houten carport, net als de elektriciteitsvoorzieningen en vloerwerken. Kies je voor een carport met berging, dan voeren we ook de afwerking van ramen en deuren uit.

Stijlen en houtsoorten voor garages

De afwerking van de garage in hout kies je volledig zelf. Een dubbele garage, rustiek of strak modern, enkele of dubbele houten garagedeuren, een vlak of hellend dak? Woodproject werkt je garage tot in de puntjes af en garandeert je steeds de beste kwaliteit.

Houten garages op maat

 • Vrijstaande garage: Heeft je woning geen geïntegreerde garage of wil je een extra (afgesloten) staanplaats voor een tweede wagen? Dan kan je de ruimte rondom je woning benutten en kiezen voor een losstaande houten garage op maat van de beschikbare ruimte.
 • Aangebouwde garage: Je kan een houten garage ook aan de gevel of buitenmuur van je woning plaatsen. Woodproject adviseert je bij de keuze van het materiaal om je garage qua stijl perfect te laten aansluiten bij je woning.
 • Houten garage met carport of berging: Bij Woodproject ben je niet gebonden aan een bepaald model. Wil je een houten garage met een afzonderlijke bergruimte of carport? We realiseren elk project op maat van jouw wensen.
 • Garagepoort: Een eiken poort met zwart metalen beslag voor een klassieke look of een poort met dubbele houten garagedeuren, kies de garagepoort in stijl van de garage en je woning.
 • Uitbreiding: Een houten garage met carport, veranda, overkapping of overdekt terras, buitenkeuken of extra leef- of ontspanningsruimte ... je hebt oneindig veel opties om je garage uit te breiden.

Houtsoorten voor je garage

Een houten garage in harmonie met het karakter van je woning? Kies bijvoorbeeld voor een rustieke garage in eik of een strak bijgebouw in iroko met sectionale poort. Je hebt de keuze uit verschillende, kwalitatieve houtsoorten. Het hout waarmee we bij Woodproject werken, heeft een lange levensduur en blijft zelfs in extreme weersomstandigheden rot- en schimmelvrij. Duurzaamheid is een belangrijke troef.

Houten garage vs. carport: voordelen van een houten garage

 1. Inbraakbeveiliging

Doordat een garage op slot kan, zijn je auto en andere spullen beter beschermd tegen diefstal of inbraak. Bij een carport is voor inbrekers het risico om gezien te worden dan weer groter.

 1. Beschermd

Met een afgesloten garage verleng je de levensduur van je auto door die niet bloot te stellen aan koude of warme temperaturen. Nadeel: je brengt vocht mee naar binnen en dat verdampt moeilijker dan in een carport.

 1. Stijl en sfeer

Zowel een houten garage als een carport hebben een warme, natuurlijke uitstraling en geven je woning meteen extra waarde. De afwerking kies je volledig zelf.

 1. Bouwvergunning

Vrijstaande houten garages en carports worden, in tegenstelling tot een gemetste bijbouw, steeds vaker vrijgesteld van een stedenbouwkundige vergunning. Vraag meer info bij je gemeente.

 1. Flexibiliteit

Houten garages zijn goedkoper dan garages in beton en bieden heel wat mogelijkheden op vlak van grootte, afwerking en stijl. Plots meer ruimte nodig? Je kan eenvoudig een deel bijbouwen aan een carport.

Garage op maat bestellen?

Wil je een houten garage laten plaatsen? Woodproject heeft de oplossing voor elk budget.

Onze houten garages zijn in verschillende afmetingen en bouwstijlen te verkrijgen. Informeer vrijblijvend naar alle mogelijkheden. Woodproject voert alle werken uit om je garage compleet af te werken, van eventuele elektriciteitswerken tot het plaatsen van ramen en deuren.

Meer info, prijzen of gedetailleerde offerte?

Contacteer ons